Parijs – Tours

Twee renners Top-10 Parijs-Tours

In de beloftenklassieker Parijs-Tours zaten de mannen opnieuw goed van voren.

De 182,0 kilometer lange beloftenuitvoering van de najaarsklassieker Paris-Tours (1.2U23) liepen tussen startplaats Bonneval en finishplaats Tours. Het parcours was voorzien van een aantal gravelstroken en een paar lastige klimmetjes.

Een vroege uitval van zes renners, kreeg een ruime voorsprong van 5:25. Door tempoversnellingen in het peloton werd de voorsprong snel teruggebracht. Een eerste groep van 45 renners, waaronder naast de Zwitserse beloftenwereldkampioen Marc Hirschi (Development Team Sunweb), ook Dylan Bouwmans, Lars van den Berg en Dennis van der Horst, veegde de koplopers op om vol gas door te rijden.

Met nog ruim 55 kilometer te gaan sprong Marten Kooistra (SEG Racing) weg. Hij kreeg de Duitser Niklas Märkl (Development Team Sunweb) en de Fransman Alan Riou (Team Pays de Dinan) met zich mee. Op 30 kilometer waagde Kooistra opnieuw een poging solo weg te rijden. Hij trapte snel een ruime voorsprong bij elkaar en wist probleemloos naar de zege te rijden.

,,Het ging zeker goed’’, keek Dylan terug. ,,Wij reden exact hetzelfde parcours als de profs. Alleen dan 30 km korter. Na 70 km zitten we met 4 man in de eerste waaier. Op de eerste gravelstrook reden Dennis en ik lek. Dennis heeft me toen erg geholpen met terug aansluiten (bedankt daarvoor, Dennis!). Daarna kwam ik samen met Lars in een kopgroep van veertien man terecht. We finishten beide in de Top-10; een mooi resultaat aan het einde van het seizoen!’’

Uitslag
1. Marten Kooistra – SEG Racing – 4:07:13
2. Erik Nordsaeter (NOR) Nationale ploeg Noorwegen + 0:55
3. Nils Eekhoff – Development Team Subweb + 0:55
7. Dylan Bouwmans + 1:06
10. Lars van den Berg + 1:06
21. Dennis van der Horst + 3:08
59. Jelle Nieuwpoort + 11:01
DNF David Dekker

Leave A Reply