De Ster van Zwolle

23 feb Dennis van der Horst pakt bolletjestrui Topcompetitie

In de openingswedstrijd van de Topcompetitie – de Ster van Zwolle- heeft Dennis van der Horst de bolletjestrui weten te grijpen.

De Ster van Zwolle is sinds jaar en dag de openingswedstrijd van het Nederlandse wielerseizoen. Dit jaar telde de rondgang door Salland en de Kop van Overijssel 179,1 wedstrijd kilometers.

Na een vijftiental kilometers vormde zich een kopgroep van twaalf renners. Daarbij zat ook regiorenner Dennis van der Horst. De uit Hasselt afkomstige renner was op de ‘flanken’ van de Lemelerberg attent en pakte daar de winst in de bergsprint.

Ingesloten video

r

Dennis van der Horst blijft Mitch Groot juist voor bovenop de Lemelerberg. #SterVanZwolle212:57 – 23 feb. 2019Andere Tweets van ralph blijlevens bekijkenInformatie over Twitter Ads en privacy

De voorsprong van de kopgroep werd maximaal 4:15 op een hollend en stilstaand peloton. In de finale werd de samenwerking tussen de koplopers steeds minder en zag Beau Duvigneau (Vlasman CT) de kans om solo weg te springen. In de uitgedunde achtervolgersgroep, met daarbij nog steeds Dennis, werd de samenwerking minder en minder totdat ze bij het binnenrijden van Zwolle door het peloton werden gegrepen. Hetzelfde lot verging het Duvigneau, waarna een massasprint zou bepalen wie de winst zou pakken. Ex-Roompot-prof Coen Vermeltfoort (Alecto CT) was de snelste. Arvid de Kleijn werd vierde.

,,Er moest er natuurlijk één van ons bijzitten’’, keek Dennis terug. ,,Er werd gedemarreerd en op en gegeven moment reden we met die groep weg. We werkten goed samen. Toen er op de Lemelerberg eentje wegsprong, sprong ik daar achteraan. Ik ging er overheen en kon het tot op de streep volhouden. Er was eigenlijk te weinig wind om weg te blijven en dat bleek dus ook wel.’’

Uitslag
1. Coen Vermeltfoort – Alecto CT – 3:59:25
2. Raymond Kreder – HSK Trias + 0:00
3. André Looij – HSK Trias + 0:00
4. Arvid de Kleijn + 0:00
11. David Dekker + 0:00
58. Dennis van der Horst + 0:00
59. Rick Ottema + 0:00
69. Jason van Dalen + 0:00
123. Tim Marsman + 0:00
125. Jelle Bootsveld + 0:00
127. Stef Krul + 0:00

Leave A Reply