Spectaculaire slotetappe OT

De zesde etappe van Olympia’s Tour (2.2U23) werd verreden rondom Beneden-Leeuwen. Door bemiddeling van teammanager Michel Megens tussen organisatie en gemeente kwam de slotetappe naar Gelderland. In verschillende omlopen kregen de renners 182,0 kilometer voor de wielen.

Dankzij de stevige wind werd het peloton al snel in een lint getrokken. Al vroeg ik koers sloeg het noodlot toe voor Danny van der Tuuk. Bij een zware valpartij brak de jonge Drent zijn sleutelbeen. Kort daarna reed een groep van 17 renners, met daarbij Dylan Bouwmans, Lars van den Berg en Dennis van der Horst, weg.

De nummer twee van de dag complimenteerde het werk van zijn ploeggenoten. ,,In de eerste groep zaten we met vijf man. Balen dat Danny viel. Toen we met die groep weg waren, heeft Dylan heel veel werk verricht om het tot een sprint te laten komen. Ik zat opgesloten toen Marijn net voor de laatse bocht weg sprong. Ik moest van ver komen en kwam een half wiel te kort. Écht jammer!’’

 

Ook klassementsman Lars complimenteerde zijn ploegmaten voor hun harde werk. ,,Dankzij Dylan en Dennis kon ik uiteindelijk in het klassement opschuiven. Dylan heeft in de finale de boel bij elkaar gehouden om voor Dennis de sprint mogelijk te maken. Alleen de nummers één en twee van het klassement waren er bij, dus ik wist dat ik een goede kans op het podium maakte. Dat het lukt is natuurlijk geweldig!’’

David Dekker wwas na de tweede etappe al zeker van het bergklassement. Lars schoof op naar plek twee in het jongerenklassement. Dezelfde plek wist Metec-TKH p/b Mantel.com in het ploegenklassement te behalen.

Uitslag
1. Marijn van den Berg – Delta Cycling – 3:50:43
2. Dennis van der Horst + 0:00
3. Rasmus Bøgh Wallin (DEN) ColoQuick – 0:00
13. Lars van den Berg + 0:00
14. Dylan Bouwmans + 0:03
26. Jelle Nieuwpoort + 3:04
49. David Dekker + 3:04
DNF Danny van der Tuuk

Eindklassement
1. Julius Johansen (DEN) ColoQuick – 16:02:10
2. Marten Kooistra – SEG Racing + 0:13
3. Lars van den Berg + 0:28
13. Dylan Bouwmans + 1:34
28. Dennis van der Horst + 5:51
45. David Dekker + 9:55
50. Jelle Nieuwpoort + 11:50

Leave A Reply