Omloop van Noordwest Overijssel

Na weken lang verkennen en voor bereiden gingen we afgeglopen zaterdag van start voor 130 km. De eerste 5 km gingen niet heel hard tot dat we linksaf sloegen naar Hasselt de wind kwam toen schuin. We reden weg met een man of 25. Hiermee reden we van Hasselt tot aan Steenwijk. Dit was meren deels met wind mee. Vervolgens toen het smal werd achter Steenwijk wist ik dat ik goed van voren moest blijven van de groep. Een deel van de groep moest lossen het dunde uit tot 14 man. We draaide door maar de samenwerking was niet altijd ideaal. Toch werd de voorsprong 1.50 minuut. Tot na een paar kleine demarrages bij Beltschutsloot. Was de samenwerking helemaal weg en kwam zelfs de tweede groep die ook zeer was uitgedund ook weer terug. De groep was toen weer 25 man. De hele weg naar Hasselt werd gedemarreerd zelf probeerde ik het ook nog een paar keer maar ik kon niet weg komen. Met het opdraaien van de dijk naar Genemuiden. Waren een Deen en Lars Loohuis weg en hadden 25 seconden. Een andere Deen van een andere team reed het gat dicht voor zijn kopman. We bleven maar met 6 man over en met deze 6 man gingen we de laatste 3 km in. Ik lette goed op of er niemand wilde demarreren maar dat gebeurde niet en het zou een sprint worden met 6 man. Ik kwam als 3e de bocht door en al snel kwam er een Deen die de sprint op gang trok ik sprong meteen in zijn wiel en zag in mijn oog hoek dat Pascal aan ging. Ik ging zelf toen ook aan en sprintte zo naar de 1e plaatst in Noordwest Overijssel.

dennisden 1

Leave A Reply