42ste Ronde Van Het Lage Land

Voor de eerste klassieker in Nederland van het jaar reed ik de ronde van het Lage Land. In de neutralisatie van achter snel naar voren gereden wat ook zeer belangrijk was. Want meteen toen de koers los was kwamen er waaiers door de brede weg brak het peloton meteen in grotere groepen. Met een man of 30 reden we naar de smalle dijk de dijk was te kleine voor de hele groep ik had meteen door dat ik vooraan de groep moest blijven. En ook op de smalle dijk kon meer dan de helft het niet volgen en bleven we met 11 man over. Waarvan 6 renners van monkeytown. Dat zou de koers op het eind moeilijk maken. De samenwerking was goed en de voorsprong op de 2e groep groeide snel naar 2 minuten en later ver daar boven. Op ongeveer 15 km begon monkey own te demarreren. Ik reageerde zo n beetje op alles. Wat achteraf mijn fout is omdat toen ik mee moest met de 3 eerste niet meer mee kon. Ik kon toch op 5 km van de finish nog weg rijden maar kreeg 2 renners van monkeytown mee. In de sprint voor de 4e plek kon ik beide renners van monkeytown pakken en werd zo 4e in de eerst klassieker van mij seizoen.

Leave A Reply