Koude Houtse Linies

Dennis van der Horst dertiende in onderkoeld Houtse Linies

In een ijskoude Omloop Houtse Linies wist Dennis van der Horst naar de dertiende plek te rijden.

Vanuit een ijskoude start- en finishplaats -Den Hout- kregen de renners in de 32e Omloop Houtse Linies 169,2 kilometer, verdeeld over negen omlopen van 18,9 kilometer, voor de wielen. De temperatuur in West-Brabant schommelde rond het vriespunt, maar door de snijdende wind voelde het veel kouder aan.

Vlak nadat het officiële startsein was gegeven moest de jury alweer ingrijpen. Door een massale valpartij lag de weg bezaaid met renners en versperden de weg voor de volgers. Na de herstart viel het peloton snel in waaiers uiteen. In de tweede waaier zaten drie Metec-TKH-mannen: David Dekker, Dennis van der Horst en Danny van der Tuuk.

Half koers maakte een groep van zeven renners, met daarbij Dennis, de oversteek naar de kopgroep. Even later splitste de groep aan de leiding in tweeën en was de finale kopgroep vertrokken. Nadat de ronde-arts een aantal renners wegens onderkoelingsverschijnselen uit koers haalde, besloot de wedstrijdleiding de wedstrijd met één ronde in te korten.

,,Het was weer een zware koers’’, keek Dennis na de finish terug. ,,Vanuit het vertrek werden er waaiers getrokken. Toen ik bij de kopgroep aansloot, was dat maar voor even, want de grote blokken trokken gelijk weer door. Ik kon niet in de waaier komen en op het kantje duurt het hier niet zo lang. Op mijn Garmin zag ik dat het -2 was, maar ik heb het vandaag niet koud gehad.’’

Uitslag
1. Peter Schulting – MonkeyTown CT – 3:45:22
2. Abe Celi – Alecto CT + 0:18
3. Timo de Jong – Destil-Parkhotel CT + 1:10
13. Dennis van der Horst + 1:51
DNF David Dekker
DNF Thijs de Lange
DNF Jelle Nieuwpoort
DNF Danny van der Tuuk

Leave A Reply