Ster van Zwolle

De 58e Ster van Zwolle werd verreden onder ijzig koude omstandigheden. Bij het vertrek stond de thermometer op -5℃. De renners hadden zich dan ook extreem warm aangekleed om de 179,1 kilometer lange koers en de winterse omstandigheden van de openingskoers van de Topcompetitie te kunnen trotseren.

Ondanks een snelle start, duurde het een hele tijd voordat er een serieus verschil gemaakt kon worden. Na het passeren van Ommen stond de wind eindelijk goed om de groep in waaiers te trekken. In de eerste waaier van 18 renners zaten vier renners van Metec-TKH: Tijmen Eising, Jasper Hamelink, Jim Lindenburg en Dennis van der Horst. Goed samenwerkend wist de groep de voorsprong op de achtervolgers langzaam maar zeker te vergroten. Na de passage van Hasselt werd de dijk te smal voor de grote waaier. Dat ging ten koste van drie renners, waaronder Tijmen en Jasper.

Met nog 25 kilometer voor de wielen sprongen twee keer drie renners weg. Zonder een huidige Metec-TKH-renner. Wel twee ‘ex-en’: de Destil-Parkhotel-ploeggenoten Jordi van Loon en Maarten van Trijp. Samen met vier andere renners zouden zij uit gaan maken wie het zegegebaar zou mogen gaan maken. In een sprint met de groep bleek Maarten veruit de snelste te zijn.

Op ruime achterstand werd Jim vijftiende. ,,Dit was natuurlijk niet de uitslag waar ik op hoopte’’, keek de nummer twee van vorig jaar verkleumd terug. ,,Maar ik ben tevreden met de vorm. Het was een ware slijtageslag vandaag. En die kou, hè… Daar was ik na anderhalve maand Spanje niet echt meer aan gewend. We zaten er eerst met vier man goed bij, maar die kou doet rare dingen met je. Ik heb het zelf nog een paar keer geprobeerd, maar toen die jongens gingen, was er bij mij het beste wel af.’’

Uitslag
1. Maarten van Trijp – Destil-Parkhotel – 4:15:49
2. Jaap Kooijman – Vlasman CT + 0:00
3. René Hooghiemster – Alecto CT + 0:00
15. Jim Lindenburg + 1:50
25. David Dekker + 1:50
31. Dylan Bouwmans + 1:50
47. Jasper de Laat + 2:05
52. Johim Ariesen + 4:15
55. Tijmen Eising + 4:37
73. Dennis van der Horst + 5:36
78. Jasper Hamelink + 5:42

Leave A Reply