9 mei Fléche de Sud 1e etappe 8e plaats

De eerste etappe van de Flèche du Sud (UCI 2.2) was een avondetappe rond Berbourg over een 7,8 kilometer lang circuit. Die ronde moest tien keer worden afgelegd, om tot een ritafstand van 78,5 kilometer te komen. Elke ronde moest er een lastig klimmetje worden overwonnen.

Al in de eerste ronde reed een tweetal renners weg. De Rus Maksim Piskunov (Nationale selectie Rusland) en de Sloveen Tadej Pogačar (Ljubljana Gusto Xaurum) reden snel ruim twee minuten voorsprong bij elkaar. Daarna jojode de voorsprong tussen één en anderhalve minuut. Twee ronden voor het einde werden de twee ingerekend, waarna de lokale held Tom Wirtgen (AGO-Aqua Service) zijn kans waagde, maar ook hij kon niet uit de greep van het peloton komen.

In de onvoorkoombare massasprint werd een prooi voor de Brit Matt Walls (Nationale Beloftenselectie Groot-Brittannië). Een fotofinish toonde aan dat hij zijn Italiaanse concurrent Filippo Fortin (Team Felbermayr-Simplon Wels) had geklopt. Jasper de Laat wist knap als derde over de meet te komen, terwijl Dennis van der Horst als achtste finishte.

In het ploegenklassement staat Metec-TKH op de eerste plek.

 

Uitslag
1. Matt Walls (GBR) Nationale Beloftenselectie Groot-Brittannië – 1:43:19
2. Filippo Fortin (ITA) Team Felbermayr-Simplon Wels + 0:00
3. Jasper de Laat + 0:00
8. Dennis van der Horst + 0:00
20. David Dekker + 0:00
26. Stef Krul + 0:00
89. Danny van der Tuuk + 0:00
112. Thijs de Lange + 1:53

Leave A Reply