Fléce du Sud

De openingstijdrit van de Flèche du Sud (UCI 2.2) door Esch-sur-Alzette telde slechts 3,25 kilometer, maar door de beklimming van de Côte du Dieswee (340m, gem. 15,9%, max. 22,5%) was de rit tegen de klok niet zo makkelijk als het zou kunnen lijken.

Uiteindelijk was de Belgische crosser Quinten Hermans (Telenet-Fidea) met 0:04:52,94 de snelste van de avond. Dennis werd 108e op 38 seconde .

Dag twee van de Flèche du Sud (UCI 2.2) leidde de renners rondom Rumelange. In de tussenliggende 157,1 kilometer kregen de renners een hele serie beklimmingen voor de wielen, waarvan er acht meetelden voor de bergtrui.

In de openingsfase van de koers waren er een flink aantal aanvalspogingen te noteren, maar geen van de pogingen kreeg een noemenswaardige voorsprong. Op de tweede klim van de dag -met nog 100 kilometer te gaan- sprong Stef Krul weg en kreeg de Belgische klassementsleider Quinten Hermans en zijn Telenet-Fidea-ploegmaat Toon Aerts mee. Goed samenwerkend kreeg het drietal maximale voorsprong van een kleine vijf minuten. In de sprint werd Stef 2e , Dennis eindigde als 36e in het peloton op een achterstand van 3.06 minuten.

Op dag drie van de Flèche du SUd (UCI 2.2) reden de renners rondom Bourscheid een 132,4 km lange etappe met opnieuw het nodige klimwerk. Onderweg wachtten vijf bergsprints en een finish heuvelop.

Vanuit het vertrek vlogen de renners er weer in. Verschillende aanvalspogingen strandden in schoonheid, maar dat zorgde er wel voor dat diversen renners al vroeg in koers moest lossen.

Een twintigtal renners kwam samen om de laatste ronde aan te vangen. De groep bleef samen, waardoor een sprint bergop de beslissing zou moeten brengen. Daarin was de Belgische klassementsleider Quinten Hermans (Telenet-Fidea) opnieuw de sterkste. Sjoerd Bax werd knap zesde, Lars elfde en pakte daarmee de Jongerentrui en klassementsman Stef handhaafde zich met een 20e plek op de derde plek van het klassement. Dennis werd 51e

De derde rit van de Flèche du Sud bracht de renners van Mondorf naar Roeser. De tussenliggende 155,6 wedstrijdkilometers kende weer het bekende zaagtandpatroon.

Zoals gebruikelijk probeerden in de openingsfase van de etappe weer een aantal gelukszoekers hun kans. De veerkracht van het peloton zorgde er echter voor, dat geen van de pogingen enige ruimte kreeg. Na de eerste tussensprint kreeg een kwartet met Sjoerd Bax wél een voorsprong, maar op de eerste klim van de dag werden de vier weer ingerekend. Kort daarna probeerde Sjoerd het weer, nu met twee anderen.

Nadat zijn medevluchters de verkeerde kant op gestuurd werden, werd de koers geneutraliseerd en liet de jury het originele koptrio met een voorsprong van 1:40 op het -met geloste renners aangegroeide- peloton weer als eerste vertrekken. De door Telenet-Fidea geleide hoofdmacht bracht de voorsprong langzaam terug en bij de voorlaatste finishpassage was het trio eraan voor de moeite.

Klassementsleider Quinten Hermans kreeg op ruim twee kilometer van de streep een lekke band, waardoor de ritzege voor het eerst in deze Flèche naar een andere renners zou gaan. Een groepssprint zou gaan beslissen wie de zegebloemen zou krijgen. Jason van Dalen sprintte naar een knappe 5e stek. Op 300 meter voor de finish lijn was een grote valpartij waarbij Dennis betrokken was , hij kwam eraf met veel schaaf wonden en moest lopends de finish lijn passeren. Een andere renner kwam zeer zwaar ten val en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De vierde etappe van de Flèche du Sud (UCI 2.2) bracht de renners van Kayl naar het naastgelegen Esch-sur-Alzette. De organisatie had het klaar weten te spelen om tussen de start- en finishplaats 138,2 wedstrijdkilometers te krijgen.

De Metec-TKH-mannen toonden zich ook in de laatste etappe weer.Toen er een viertal renners voor de aanval koos, zat er echter niemand mee. Geen van de vier vluchters was gevaarlijk voor de derde plek van Stef, dus was controlerend meerijden voldoende. De maximale voorsprong van het kwartet was 1:45. Toen de vier koplopers weer waren ingerekend waren er nog een aantal ongevaarlijke aanvallers, maar alles wees er op dat de koers in een massasprint zou eindigen. Die werd gewonnen door de Duitse Jannik Steimle (Team Vorarlberg-Santic). In het ploegenklassement eindigde de ploeg als tweede achter het ongenaakbare Telenet-Fidea. Dennis die ingepakt van start ging hield ondanks de pijn van zijn val knap staand. Hij liet het peloton op 3 km van de finish gaan en kwam op een 79e plaats binnen.