24 uurs race Nürburgring – Nordschleife

Afgelopen weekend is het Sarto Endurance als 2e geëindigd in de 24 uurs race op het Nurburgring – Nordschleife circuit. In een estafette team samen met Dennis van der Horst, Mark Prinsen, Adriaan Botma en Sven Verbrugghe wisten de renners in één etmaal 34 ronden te rijden, waarmee in totaal 885 kilometer werd afgelegd met daarin liefst 17.000 hoogtemeters. Hiermee eindigde het team als 2e van de 635 deelnemende teams.

Vanaf de start op zaterdagmiddag om 12:30 zat het team in een kopgroep met daarin ook enkele profrenners waaronder Johannes Frohlinger van Team Sunweb. Gedurende de middag en avond werd de voorsprong gestaag uitgebreid tot enkele minuten op het eerste achtervolgende team. Onder andere door een valpartij van Mark op het regenachtige en hierdoor verraderlijk gladde circuit en een dip van Sven in de nacht werd de voorsprong echter verspeeld. Bij zonsopkomst keek het team tegen een achterstand van bijna 6 minuten aan.

Op zondagochtend kwam de spanning weer terug toen eerst Dennis 1.40 van de achterstand wist goed te maken en vervolgens Adriaan ook nog 3 minuten dicht reed. In de op één na laatste ronde sloot Dennis weer aan bij het leidende team. Er op en er over was het doel zodat Adriaan in de slotronde de voorsprong kon behouden. Helaas brak Dennis’ derailleurkabel vlak voor de wisselzone, waardoor het beslissende gat viel. Al met al mooie ervaring waarbij tot het einde voor de overwinning gestreden werd.

Veel dank aan team Sarto voor de uitnodiging en de uitstekende begeleiding.

Leave A Reply