Seizoen start met overwinning

Drieslinter (B)

Voor mijn eerste koers van het seizoen reed ik een omloop van 7 km in Drieslinter België. Het parcours dat golvend was en met de finish licht bergop maakte het moeilijk om weg te rijden. Gelijk vanaf de start werd er een hoog tempo gereden waardoor het voor aanvallers moeilijk was om vooruit te blijven, ook waren het constant eenlingen die het probeerde en als er renners aan sloten konden ze elkaar niet vinden. Toen het even stil viel op de hellende strook naar de finish zag ik de kans om aan te vallen. Ik kreeg helaas niemand mee en ging alleen door. Ik kreeg niet meer dan 12 seconden en werd naar 5 km weer terug gepakt. Vanaf toen nog een aantal keer een aanval geplaatst maar het tempo en de samenwerking in het peloton was constant goed genoeg om de aanvallen terug te halen. Met het ingaan van de laatste ronde van 7 km had zich toch een groep van 6 man los kunnen maken en een voorsprong van 15 tot 20 seconden. Iets later probeerde ik de sprong te maken maar kreeg meteen het peloton achter me aan ik bleef door rijden om het gat toch wat te verkleinen. Toen ik af gaf werd er gelukkig door gereden en met 3 km te gaan hadden we het groepje weer te pakken. Het zal een massa sprint worden. Ik zocht het wiel op van Jasper Phillipsen. Jasper ging de sprint heel vroeg aan en ik kon net mee door het kleine gaatje. Op 200 meter van de streep ging ik zelf aan en pakte een aantal lengtes op nummer 2 en won zo in mijn eerste koers van het seizoen en als junior.

Dennis

Leave A Reply