Vredeskoers Tsjechië

Vredeskoers,

1e etappe

De 1e etappe was een beetje te vergelijken met een Ardennen rit. Er reed vanaf het begin 1 man weg en deze coureur kreeg vier minuten. In het peloton gebeurde niks totdat er een valpartij was en het peloton begon te rijden. De koploper werd terug gepakt en er werden nieuwe demarrages geplaatst ik zat vaak mee maar er kreeg nooit echt iemand een groot gat. Tot dat er een Fransman en een Deen weg reden. Deze 2 bleven weg tot aan de finish. Daarachter wist ik nog een keer een in ontsnapping mee te gaan, maar de groep was te groot en werkte niet samen. Nils wist vlak hierna wel te ontsnappen. Voor ons werd het een sprint ik zat perfect gepositioneerd. In de 5e positie van het peloton reed ik naar de finish toe. Met nog 1 km teg aan waren er al 2 valpartijen geweest door olie op de weg. Met nog 500 meter te gaan namen we de laatste rotonde wat ook de laatste obstakel was voor de finish. We zaten op hoge snelheid +- 60km h omdat het iets voor de rotonde afliep. En voor dat ik het wist gleden de Noren en de Fransman onderuit ik wild er langs sturen maar voordat ik datt kon gleed ik zelf ook al onderuit. Hierna nog wel kunnen finishen met veel schaafwonden pijn aan de arm , rug en een Rib en een erg licht gevoel in me hoofd.

S`avonds goed laten in pakken en laten verzorgen en dus de volgende dag waarschijnlijk gewoon kunnen starten. De schade was vooral schaafwonden en inwendig kneuzingen van spieren. En achteraf blijkt dus de pijn aan de rib kwam doordat ik hem gebroken had.

2e etappe

De ochtend na de val was ik erg moe want, ik heb niet goed kunnen slapen door de pijn en spieren die stijf werden. Daardoor wel een redelijke tijdrit gereden maar zeker niet hard genoeg. In de middag rit was het eerst vooral overleven voor mij maar ik kon toch uiteindelijk in een goede positie komen voor de eindsprint alleen met 500 meter te gaan boven de bult blokkeerde alles en hield het voor mij op en kwam ik op een 33e plek.

3e etappe

De koningen rit kwam ik al snel ongepland in de aanval die wat ruimte kreeg helaas werden we 10 km voor de eerste klim weer terug gepakt. Daarna bleef er hard gereden worden en kon ik bijna geen rust krijgen. Hierdoor was het voor mij al snel gedaan en blokkeerde me lichaam na 2 a 3 km vande klim en eindigde ik ergens ver van de eerste.

4e etappe

De laatste etappe waar ik redelijk goed nog door heen kwam maar nog steeds met veel pijn. Heb ik veel werk gedaan en mee gewerkt met de rest van het team voor Nils die zijn trui kon behouden en de eindsprint wist te winnen. Ik zelf wist nog 6e te worden in de sprint.

Al met al tevreden dat ik de finish heb gehaald met vooral veel pijn aan de rib die uiteindelijk dus gebroken is. En vooral tevreden met et resultaat van de laatste dag.

den vred dennis vrede

Leave A Reply