Nieuwe ploeg 2017

Metec Cyclingteam

Met Jasper de Laat en junioren Lars van den Berg en Dennis van der Horst heeft de ploeg de eerste aanwinsten voor het komende seizoen binnen.

Jasper de Laat, 22 jaar en leider in het Clubklassement van de Topcompetitie, wacht de uitkomst van de laatste TC-wedstrijd dus niet af. ,,Jasper kiest bewust voor Metec-TKH’’, bevestigd ploegleider Adri van Houwelingen. ,,Wij denken een renner met groeipotentieel in huis te halen. Jasper heeft tot dit jaar nog niet veel in grotere wedstrijden gereden en heeft laten zien dat hij dat meer dan behoorlijk kan.’’ Naast zijn tweede plek in de Omloop der Kempen en de vijfde plek in de Klimtijdrit voor de Topcompetitie reed hij met de nationale selectie in de Coppa dei Laghi (6e) en de Tour de l’Avenir. ,,Daarmee heeft hij laten zien dat hij geen eendagsvlieg is.’’ Jasper is opgenomen in de selectie voor het EK Beloften komende week in Plumelec-Morbihan.

Naast Jasper hebben ook twee deelnemers aan het EK voor junioren getekend. Lars van den Berg en Dennis van der Horst zullen komend seizoen het blauw-zwart dragen.

2016-09-10_lars-van-den-bergDe 18-jarige Lars rijdt dit seizoen voor Willebrord Wil Vooruit en kende in het voorjaar tegenslag. ,,Bij een valpartij in de E3 Harelbeke liep Lars een elleboogbreuk op’’, legt Adri uit. ,,Daarom heeft hij nog niet veel kunnen laten zien dit seizoen, maar wij zien een klimtalent in hem. Hij zou ook goed uit de voeten moeten kunnen in etappekoersen.’’ Lars onderstreepte de woorden van zijn toekomstige ploegleider door tweede te worden in de JuniorenKlimClassic Berg en Terblijt.

2016-09-10_dennis-van-der-horstOok Dennis is 18 en hij draagt het shirt van WV Noordwesthoek. ,,Dennis is een allrounder die op vele vlakken voor de winst kan gaan’’, meent Adri. ,,Hij kan veel verschillende koersen aan, waardoor hij heel breed inzetbaar is.’’ Zo won in hij de lastige openingsetappe Oberösterreich Juniorenrundfahrt (2.1) desprint van een kleine kopgroep, won hij de nationale juniorenklassieker Zuiderzeeronde en behaalde hij zilver op het NK.

Leave A Reply