Olympia’s Tour

Dicht bij overwinning in Offenbeek

Met een mannetje in de vlucht van de dag én een late uitval waren de mannen kort bij de overwinning in Olympia’s Tour

De vierde etappe van Olympia’s Tour (UCI 2.2U) werd verreden rondom het Noord-Limburgse Offenbeek. Daar werden drie grote rondes en drie keer een finalelus gereden om 150,4 wedstrijdkilometers te maken.

De kopgroep van de dag was opnieuw vroeg vertrokken. Dennis van der Horst had gezelschap van ex-Metec-TKH-man Rick Goeree (NWV Groningen), de meest aanvallende renner van gisteren Justin Timmermans (Baby-Dump CT) en Gino Vierhouten (Vlasman CT). De maximale voorsprong van het kwartet bedroeg ruim drie minuten, maar de sprintersploegen besloten het verschil niet te hoog op de laten lopen.

In de finale werden de vluchters weer ingerekend, maar toen vond Dylan Bouwmans het een goede tijd om de sprinters proberen te verrassen. Zijn solo hield net niet stand, waarna de Belg Jasper Philipsen (BMC Development Team) de etappe wist te winnen. Jim Lindenburg mengde zich in de sprint en werd achtste.

,,Ik zat goed om mee te springen, dus toen deed ik dat’’, lacht Dennis. ,,We kregen vrij makkelijk voorsprong en hoefden dus niet heel hard te rijden. Tot in de finale dan, toen ging het wel hard. De benen voelen nog goed, dus ik heb zin in morgen!’’

Uitslag
1. Jasper Philipsen (BEL) BMC Development Team – 2:55:35
2. Patrick van der Duin – Baby-Dump CT + 0:00
3. Fabio Jakobsen (SEG Racing Academy) + 0:00
8. Jim Lindenburg + 0:00
20. Stef Krul + 0:00
40. Dennis van der Horst + 0:00
45. Lars van den Berg + 0:00
56. Jelle Nieuwpoort + 0:00
77. Dylan Bouwmans + 0:25

 

Leave A Reply