Groeistad Klassieker Amersfoort

Dennis van der Horst zevende Groeistad Klassieker

In een kletsnatte Groeistad Klassieker reden Stef Krul en Dennis van der Horst mee in de kopgroep.

De nationale klassieker Groeistad Klassieker kende Amersfoort als start- en finishplaats. In de 163,6 km wedstrijd over de Utrechtse heuvelrug stonden er een zevental beklimminkjes op het menu: Amerongse berg (2x), Leersumseberg, Doornseberg, Pyramide van Austerlitz, Zeisterspoor (2x). Na de eerste finishpassage moest er een finalelus van 14,7 kilometer afgelegd worden.

Hoewel er veel schermutselingen waren, kwam er in de eerste twee uur eigenlijk niemand echt weg. Hoewel het nat en koud was, waren de beklimminkjes niet zwaar genoeg en was de wind niet sterk genoeg om het pak uit elkaar te blazen. Na honderd kilometer reed een elftal renners met daarbij Dennis van der Horst weg. De groep kreeg snel een mooie voorsprong van een kleine halve minuut. Een ander elftal, waaronder Stef Krul, zag de mogelijkheid en sloten vooraan aan.

Het tweetal mannen sprongen met alle ontsnappingspogingen mee, maar geen enkele ontsnapping hield stand. Een verrassende uitval van de Belg Milan Menten (Lotto-Soudal U23) op anderhalf kilometer van de meet was wel succesvol. Hij bleef de winnaar van vorig jaar Jan-Willem van Schip (Delta Cycling) een paar meter voor. Dennis sprintte naar plek zeven.

,,Het duurde lang voor we wegreden’’, vertelt Dennis na afloop. ,,Ik kon meespringen met een groepje, maar de samenwerking was niet erg goed. Toen Stef er met nog een groep bijkwam, ging het beter. Stef en ik hadden afgesproken dat hij met de demarrages mee zou gaan en dat ik me een beetje voor de sprint zou sparen. We zaten er in de finale altijd bij, maar niemand kwam weg. Die jongen van Lotto-Soudal U23 viel nog laat aan en kon zo winnen. Ik liet me verrassen in de sprint en werd zevende.’’

Uitslag
1. Milan Menten (BEL) Lotto-Soudal U23 – 3:45:14
2. Jan-Willem van Schip – Delta Cycling + 0:02
3. Alfdan De Decker (BEL) Lotto-Soudal U23 + 0:02
7. Dennis van der Horst + 0:04
17. Stef Krul + 0:04
74. Maarten van Trijp + 0:58
88. Johim Ariesen + 0:58
98. Jelle Nieuwpoort + 1:07
107. Sjoerd Kouwenhoven + 1:07

Leave A Reply