IJsselstreek

Welling haakt aan bij continentale plannen IJsselstreek

Welling haakt aan bij continentale plannen IJsselstreek

Elite menAllinq-Krush-IJsselstreek wil per 2022 een wielerploeg op continentaal niveau worden. Per komend seizoen gaat men daarom al een samenwerking aan met Ton Welling, die manager was bij ploegen als AXA, KOGA en Vlasman.

“Marc Zonnebelt van Allinq-Krush-IJsselstreek en ik hadden het plan al om in 2022 samen te gaan werken, maar toen Vlasman een jaar eerder stopte met de sponsoring, hebben we de samenwerking eerder in gezet. Het geeft mij de tijd om komend jaar de voorbereidingen te treffen om een jaar later echt als continentaal team de weg op te gaan. Ik wil mijn contacten in de sport en het bedrijfsleven en mijn ervaring inbrengen. In 2021 ben ik adviseur van de ploeg en zal ik ook enkele keren als ploegleider actief zijn. Vanaf 2022 zetten Marc en ik er samen de schouders onder.”

Ook Zonnebelt, die de ploeg de afgelopen jaren van een bescheiden clubploeg transformeerde naar een team dat in de club- en topcompetitie zijn mannetje staat, is enthousiast over de samenwerking. : “Ton wist van onze ambities en raakte zelf een jaar eerder dan voorzien zonder ploeg. Als zo’n kans voorbij komt, moet je die pakken, ook al komt het voor ons misschien een seizoen te vroeg. Maar aan de andere kant kunnen we nu alvast een stap zetten zodat de overgang later minder groot is.”

Al in 2021 gaat de ploeg de weg op met renners die ervaring hebben op continentaal niveau. Nadat Jelle Wolsink en Arne Peters overkwamen van Vlasman (!) sluiten ook Dennis van der Horst en Jelle Bootsveld aan bij de ploeg. Dit duo was einde contract bij Metec-TKH.

Leave A Reply