Europees Kampioenschap Estland

Mijn eerste EK was in Tartu Estland. Er werd meteen al hard gestart en het tempo was er eigenlijk nooit echt uit hierdoor was het gemiddelde ook hoog. Het eerste ander half uur hield ik me zelf afzijdig van zo n beetje alles en bleef rond positie 30 tot 40 in het peloton mee rijden. Voor het laatste deel van de wedstrijd koos ik vaak de aanval en zat dan ook in een mooie groep waarmee we de kopgroep terug haalde. Vlak hierna reden ik en een Belg weg. Niet veel later sloot een andere belg aan Stan de Wulf en een pool Alan Balazek. We reden met zijn vieren goed door en pakte een voorsprong. De Pool begon al vroeg te verzaken. Ik wist dat ik dat niet kon gaan doen omdat we het dan niet zouden redden maar teveel naar elkaar zouden kijken. Ik deed wel korte beurten om energie te besparen. In de slot kilometers kwamen de achtervolgers nog bijna terug toch ging het tussen ons 4 voor de overwinning. De Belgen hadden ons maar 1x geprobeerd uit te spelen dus het werd echt een sprint de Pool ging de sprint aan ik perste er nog alles uit wat ik had en het resultaat was een 3e plek waar ik super tevreden mee ben.

d1 d2 d3

Leave A Reply