Markelo / Goor / Oldenzaal

Markelo,
Een driedaagse met alleen criteriums en combi met de junioren.
De 1e wedstrijd was in Markelo ik mocht vooraan staan en er werd meteen hard gereden,de groep werd al snel kleiner door de vele bochten en het stukje vals plat. Na een paar ronde demarreerde twee junioren en die reden weg. Hun voorsprong bleef eerst op 30 seconden hangen. Na een paar ronde demarreerde Thijs met Vincent in zijn wiel.Ik wachtte totdat het gat ongeveer 10 seconden was en toen sprong ik er in een keer naar toe. Iets later kwam Jordy Boerman er ook bij.Wij reden weg bij de rest allen het gat naar de koplopers bleef even groot .In de laatste ronde keek Jordy achterom en boste tegen mijn achterwiel en viel. Ik zat de hele tijd tweede in het wiel van Vincent Kip , Thijs ging vroeg de sprint aan dus kwamen Vincent en ik nog over Thijs heen. Ik kon Vincent niet pakken en werd dus 4e.

Goor,
De tweede wedstrijd was in Goor , het rondje was makkelijker dan in Markelo. Ik stond achteraan maar naar een paar ronde zat ik weer goed van voren . Ik ging bijna met elke aanval mee maar op het moment dat ik even rust wilden pakken demarreerde er 7 man die de rest van de wedstrijd vooruit bleven. In het peloton was geen goede samenwerking er werd alleen gedemarreerd. In de laatste paar ronde reden twee junioren weg mat daar achter nog 3 junioren. En daarachter kwam ik met Rick we reden het gat bijna dicht na de 3 junioren voor ons maar we konden ze niet meer pakken. Net na de laatste bocht reden ik en Rick zo’n beetje naast elkaar , en ik keek achterom en het peloton had bijna weer aansluiting gemaakt met ons nog 5 meter. dus ik begon de sprint vroeg en kon nog weer uitlopen op het peloton en werd 13e

Oldenzaal,
De laatste wedstrijd van de driedaagse was is Oldenzaal. De nieuwelingen en junioren reden hier wel samen maar de dag uitslag was apart. Gelijk vanaf de start werd er al hard gereden. Een paar ronde later reden er twee junioren weg. Er werd eerst achteraan gereden ,later werd er niet meer achteraan gereden en reden ze weg. Daarna waren er verschillende aanvallen ik sprong ook mee maar ze lieten ons niet gaan. Toen er opnieuw een paar man demarreerde.met 4 nieuwelingen erbij. Liet het peloton ze wel gaan. Toch werd het gat niet al te groot. In laatste 2 rondes werd er hard gereden om de groep weer terug te pakken. De eerste twee mannen waren wel te ver weg gereden. In de laatste ronde in de sprint pakte we die groep weer terug. Ik kon nog een nieuweling van die groep voorbij sprinten en finishte zo als 3e nieuweling. En finishte voorin het peloton. In het eindklassement was ik 8e en 1e nieuweling.

Leave A Reply