Interview Isaac Kleeberg Challenge

We gaan weer een renner aan jullie voorstellen, en dat is niet de minste…

Dennis van der Horst – Hasselt (NED) – nieuweling – WV Noordwesthoek

Dennis is 16 jaar oud en in 2014 dus 2e jaars nieuweling, en rijdend voor wielervereniging Noordwesthoek. Vanaf zijn 8ste jaar zit hij op de fiets, daarnaast was hij ook nog steeds op de schaatsen te vinden, maar na deelname bij een koers dicht bij eigen huis was hij helemaal verkocht aan het wielrennen, het schaatsen werd op een lager pitje gezet en in jeugdcategorie 2 was het dan zover, de licentie werd aangevraagd en het koersen kon dan echt beginnen! In zijn jaren als wielrenner gingen al vaak zijn handen de lucht in, in totaal 119 keer!!! Zowel in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg wist hij overwinningen te boeken.

Als we even kijken naar vorig seizoen zien we 5 mooie overwinningen: Omloop van Exel, Werchter (BE), Festival de la Petite Reine in Kayl (Lux), Ronde van Uden en in het Duitse Krefeld.
Natuurlijk stond hij ook aan de start bij ons, de 3e Isaac Kleeberg Challenge, hij maakte mee de koers en werd verdienstelijk 2e achter Pascal Eenkhoorn! Zeer knap als eerste jaars nieuweling! In 2014 worden dus ook weer mooie resultaten verwacht, zijn voornaamste doelen zijn goede resultaten in de grote klassiekers, alle wedstrijden van de klimmerstrofee en het Nationaal Kampioenschap! Op de vraag wat zijn doel voor later is antwoordt hij bescheiden; zo ver mogelijk… Een bescheiden jonge die zelf heel goed weet wat hij wil, maak er iets moois van en begin maar alvast met winst op de Kleeberg!

(2 foto’s)

Foto

Leave A Reply