Criterium Europeen des jeunes Luxemburg

De eerste etappe stond ik vooraan en was wel goed weg. Ik reed goed van voren en kwam ook goed van voren de klim over.In de tweede  ronde kwam er iemand voor me in mijn wiel waardoor er 4 spaken kapot gingen.De auto van de ploeg reed vrij achter aan en moest daardoor lang wachten op een nieuw wiel.Ik kwam op de klim bijna weer terug maar er waren twee renners weg en het peloton ging daar volle bak achteraan rijden en daardoor kon ik niet terug komen.Naar twee ronde werd ik er bij de finish uitgehaald.

2e etappe.

Ik stond vrij achter aan maar ik  kwam snel naar voren.Op de klim ging ik ook met alle demarrages mee.Halve wegen de wedstrijd begon het te regenen het was best wel glad in de afdaling.Er waren veel demarrages maar het lukte niemand om echt weg te blijven.Een paar ronde voor het eind werd er weer gedemarreerd en bleven hun wel weg.Ik bleef in de sprint goed van voren zitten.En er werd nog hard doorgereden door de duitsers maar met nog 1 km te gaan viel het stil. Met nog 500 meter tegaan werd de sprint al aangetrokken. Dat was voor mij net een beetje te vroeg want ik zakte er even doorheen. Op het laatste stukje pakte ik er nog een paar en werd uiteindelijk 31e.

3e etappe.

 De laatste etappe ging heel erg snel er werd veel gedemarreerd maar door het hoge tempo kon niemand weg komen.  Toen we daar klaar waren met de 7 ronde hadden we een gemiddelde van 45,5 km h. de eerste keer de klim op gebeurde er niet veel er werd alleen aan het eind gesprint voor de bergsprint.  De tweede keer de berg op kwamen er meer demarages en ik kon goed mee komen.De laatste keer de bergop demarreerde ik aan de voet maar werd halve wegen weer ingehaald.Boven aan werd alles uitelkaar gereden. In de sprint werd er van tevoren al heel hard gereden. En ik zat iets te ver van achter maar kon de door snelheid nbiet naar voren. In de sprint pakte ik nog een paar mensen en werd uiteindelijk 9e.

DSCN7398          1175606_10200704905169605_82107909_n

 

Leave A Reply