ASKO Tour Oostenrijk

Ploegentijdrit

Als start van de askö tour werd er een ploegentijdrit  gereden die niet mee telde voor het algemeen klassement. We gingen hard van start en een paar mannen kregen het al meteen lastig achteraan. Na 4 km moesten de eerste twee renners al lossen en moesten we nu met 4 man samen blijven om te finishen. Helaas moesten we een aantal keer wachten op de 4e man. Dat scheelde veel tijd maar uiteindelijk toch nog 11e van de 23 teams geworden.

 

1e etappe.

In de eerste etappe was het warm en er zat een pittig bultje in.Met de start stonden we achteraan en ik kon snel naar voren rijden op de klim. Er werd de hele tijd hard door gereden omdat de punten voor de groene en de berg trui werden verdeeld. Ik hield me steeds rustig tot in de laatste ronde waar een aanval werd gepleegd door het Duitse en Deense team ik sprong er naar toe met Nils in me wiel. Het Deense en Duitse team wilde niet door rijden en ik reed door samen met Nils maar we kregen geen ruimte. En liep uit op een massa sprint waarin ik me goed kon plaatsen tussen de treintjes. Ik kwam helaas toch iets opgesloten kwam van iets te ver naar een 4e plek toe gesprint.

 

2e etappe

Het regende en er stonden eerst drie grote ronde voor de boeg en dan een aantal kleinere ronde.Onderweg deed ik mee aan de tussensprints om bonificatie seconden te pakken en de eerste sprint werd ik helaas 4e maar in de tweede tussensprint lukte me het om 1 seconden te pakken en schoof toen toch al wat plekken op.De laatse keer de grotere klim op ontstond er een kopgroep waar ik in 1x naar toe sprong we kregen hoogstens 10 seconden en het Deense team reed het gat weer dicht. Het liep weer uit op een massa sprint maar dit keer zonder treintjes van de andere teams zo was de finale nog hectiser. Ik kon een redelijke positie voorin houden alleen het duurde lang voordat ik me eindsprint pas echt kon inzetten achteraf iets te lang en kwam weer wat laat en strande op een 5e plek. Hierdoor stond ik 3e in het klassement voor de blauwe truien was ik de nieuwe drager voor de blauwe trui omdat de andere twee renners voor me al een andere trui droegen.

 

3 etappe

Ik moest vooraan starten omdat ik de drager van de blauwe trui was. Bijna gelijk na de start stond er al een klimmetje te wachten mijn benen voelde goed en ik reed makkelijk mee omhoog. Nadat het klimmetje was geweest was het parcour vooral vals plat naar beneden of vlak hierdoor werd een hoog tempo gehouden van 44 km/h gemiddeld. In de 3e ronde ongeveer viel de Deens kampioen voor me en met heel veel geluk kon ik er langs komen maar iemand had mij toch geraakt en was er iets mis met mijn ketting waardoor die voor geen meter meer liep. Het koste veel kracht om voorin te blijven en de klimmetjes in het peloton over te komen met de ketting die niet meer goed was. Uiteindelijk koos ik er toch voor om mee te gaan doen met een kapotte ketting in de eindsprint. Helaas vielen ze weer voor me in de laatste bocht en moest ik weer langzaam op gang komen. Door de val kreeg 5 man een goeie 30 tot 50 meter voor en won ik de sprint van het peloton.  Maar ondanks veel krachten verspild te hebben toch nog 6e en kon ik de blauwe trui houden.

 

4 etappe.

Op papier de zwaarste etappe. Moest ik weer vooraan staan en meteen op de eerste klim voelde ik dat ik veel had moeten geven op donderdag. Aan het eind van de eerste ronde sprongen een paar goeie mannen weg en ik dacht bij me zelf daar moet ik bij zijn. Ik sprong er naar toe en even later sloten Nils en Wim ook aan. Alleen de tweede keer de klim op knakte ik en moest de kopgroep samen met Wim laten gaan. Zelfs in de groep daar achter zat ik niet meer lekker en voor de rest van de wedstrijd probeerde ik alleen maar de groep te volgen. Aan het eind probeerde ik er nog een eindsprint uit te persen maar ik was helemaal kapot dus hield ook alweer vrij vroeg op met de sprint en werd 23e in de etappe. Door een slechter laatste dag 13e in het klassement. Helaas dus teveel krachten verspild op de donderdag die ik vrijdag te kort kwam.

Maar al met al was het een geslaagde gezellige week met het team en heb toch twee dagen een trui mogen dragen.

10593024_10203560256239770_2430814501616402354_n IMG_6530 IMG_6543

Leave A Reply